evropea.com - Форум здраве.Всичко за вашето здраве

Категория => Кожни болести => Темата е започната от: в Април 09, 2009, 10:28:10Титла: Псориазис
Публикувано от: в Април 09, 2009, 10:28:10
Описание на псориазис
 Псориазисът е често срещащо се заболяване на кожата. Характеризира се със своеобразни червени възловидни и ясно ограничени люспещи се обриви по кожата. Заболяването засяга предимно лица в юношеска и средна възраст. Протича хронично при добро общо състояние. Проявява склонност към повторения.
Симптоми на псориазис
Основният обрив при псориазиса е плоското възелче, леко надигнато  над нивото на нормалната кожа, с червен цвят, покрито с множество сребристобели люспи. Възелчетата се сливат и растат. Болестта може да обхване цялото и кожата на окосмената част на главата. В някои случаи се засягат и ставите (предимно на пръстите, коленете и глезените) с оток и болка. Псориатичните обриви се локализират най-често по кожата на окосмената част на главата, лактите, коленете и поясната област. Космите не се засягат. Кожата на псориатично болните особено чувствителна към механично , медикаментозно или друго дразнене, като след няколко дни на мястото на дразненето  може да се появи псориатичен обрив.
Причините за появата на заболяването са неизяснени.
Лечение на псориазис
Л е че н и е т о на псориазиса цели да се отстранят псориатичнитe обриви и да се предпази кожата от рецидиви. В домашна обстановка може да се направи много за успешното лечение, но се изисква упоритост и постоянство. При поява дори на малки по брой и форма обриви лечението трябва да започне веднага. За по-бързо излющване се препоръчват ежедневни топли - бани със сапун и последващо и намазване с растителни масла (ленено, рициново и др.), към които може да се прибави  2-3% салицилова киселина. При хроничните форми се прилагат по-силно излющващи мазила, съдържащи катрани, сяра, салицилова киселина и др.
Слънцелечение на псориазис
Много добро действие оказва облъчването на поразените места с ултравиолетови лъчи - през зимата от кварцова лампа, а през лятото излагане на естествени слънчеви лъчи, съчетано с къпане в море.Наблюдението показва, че слънцелечението на море дава по-добри резултати в сравнение с медикаментозното лечение. Доброто повлияване на псориазиса  от слънцелечението  се обяснява както с директното въздействие на слънчевите лъчи върху псориатичните плаки, така и с участието на нервната система, ендокринната система, имунните и метаболитните процеси на организма. От значение е и храненето на болните. То трябва да бъде разнообразно, но немного калорично, с намаляване на мазнините и захарите.
Рехабилитация на псориазис
Рехабилитацията на псориатично болните се заключава главно в предпазване от нови повторения, при което трябва да се избягват малките травми и медикаментозното дразнене, трябва да се успокоят кожните изменения и психиката на болния с физиотерапевтични средства, бани, лечебна физкултура.


Титла: Re: Псориазис
Публикувано от: jey в Април 14, 2009, 03:44:20
Здравейте! Търся съвет за псориазис. Имам го от години и не мога да се справя с него. Интересуваме някоий, който се е излекувам успешно дададе съвет! Ще му бъда изключително балгодарен! :'( :'( :'( :'( :'( :'(


Титла: Re: Псориазис
Публикувано от: hali в Юли 20, 2009, 03:28:16
Псориазис(Psuriasis)
Rp. Fol. Urticae (nис. коприва)
Нb. Agrimoniae (ст. камшик)
Fol. Uvае-uгsi (лис. мечо грозде) по 50 г
Нb. Chelidonii (ст. змийско мляко)   25 г 
Rad. Sarsaparil1ae (кор. сарсапарила)100 г
М. f. species! (Да се смеси!)
Начин на употреба: 2 супени лъжици от билките се варят в 0,5 л вода 10 мин. Пие се по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно. Външно за мазане: с пресен сок от корена на змийска хурка (Аrum maculatum L.).


Титла: Re: Псориазис
Публикувано от: mikis69 в Април 21, 2010, 11:27:01
Здравейте!
Препоръчаха ми да използвам продукти от Мъртво море!
Намерих изрелската козметика DSM-много добри продукти!Имат соли,лечебна черна кал и крем за псориазис!
Желая успех на всички!

http://dsm-bg.com/products.php?c=13&sesid=30ebbbf1ff422dd83722114353219dbbТитла: Re: Псориазис
Публикувано от: jey в Април 22, 2010, 11:32:00
mikis69, разкажи по-подробно з атая козметика. Изпитала ли си я?


Титла: Re: Псориазис
Публикувано от: sk53 в Май 05, 2011, 04:44:51
Магнитотерапия с Бемер помага при псориазис ...

BEMER 3000 SLA - специални светлинни апликатор
Доказаната комбинация от електромагнитното поле и светлината прилагане
 
 
 
В BEMER 3000 SLA съчетава  ползите от прилагането на електромагнитно поле с фото-биологичните ефекти на светлината. Подобно на големите си брат, SLT-система, тази комбинация  е ефективно допълнение на BEMER терапия, която насърчава възстановяването на кожата .
Практическите SLA е просто свързан с BEMER-устройството за управление и насочен  към кожата област да се лекуват.
Супер ярки светодиоди излъчват пулсираща без хроматичните червена светлина с дължина на вълната от 660 нанометра. Това води до ефект, подобен на този на лазерните приложения, но без никоя от нейните ограничения в практическа употреба.
Заявленитe  възможности варират от подобряване на кожата  до  козметични приложения. Селекция от прилагането опции демонстрира широк спектър от прилагане на BEMER 3000 SLA:
•   Акне
•   Екзема
•   Cradle
•   Невродермит
•   Псориазис
•   Травма
•   Брадавици


Титла: Re: Псориазис
Публикувано от: mimi910 в Юли 09, 2011, 06:29:18
Псоразисът на се лекува за съжаление :( но сигурно сте забелязали че от слънцето лятото симптомите намаляват.. тези бели плаки. но как да си помогнете зимата? има един уред на Цептер изключително полезен за много неща включително и псориазис. там има много добри резултати, не знам дали сте пробвали. става дума за лечение със светлинна терапия.. светлина много подобна на слънчевата, но без ултравиолетови лъчи!


Титла: Re: Псориазис
Публикувано от: mk в Януари 24, 2014, 11:53:43
Здравейте!

Новичка съм тук, но дълбоко се бях заровила нета по повод различни кожни проблеми. Вкъщи всички сме с чувствителни и бели кожи и постоянно някой  нещо иска да облекчи.
Живяхме доста време в чужбина и там ползвахме различни видове козметики и най-доволни единодушно всички останахме от продуктите, в които са вложени чисти минерали и съставки от Мъртво море.
От както сме пак в България пробвах различни подобни варианти. Като цяло има не лоши продукти, но бих могла да споделя на мейла продукт, който определено поуспокои лющенето на кожата на брат ми. Той от години се бори с него.  Не знам колко ще е траен ефектът, но определено резултатът ми се стори забележителен. От серията има и други продукти, които са с лечебна насоченост.

Ко някой има интерес, нека ми пише на mdm.mariniva@gmail.com

Поздрави и се надявам наистина да съм полезна!


SimplePortal 2.1.1