evropea.com - Форум здраве.Всичко за вашето здраве
Февруари 19, 2018, 01:28:29 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

КАРТИЧКИ ЗА ИМЕНИ ДНИ
 
  Заглавна Страница   Forum   Помощ Търси Вход Регистрирай  
* СОЦИАЛНА МРЕЖА. СРЕЩНИ СВОЯ ДВОЙНИК

* evropea.com
 
 
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

* Онлайн
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

* Реклами

* Времето

* ВСИЧКО ЗА СВИНСКИЯ ГРИП

Спонсорирана връзка

Реклама


* Последно мнение от форума
xx Re: Шум в ушите
[Уши, нос и гърло]
JuliPetkov80
Януари 31, 2018, 07:38:33

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Трихинелоза  (Прочетена 2420 пъти)
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 100


Профил Ел. поща
« -: Юни 03, 2009, 09:18:53 »
ОтговорОтговор

ТРИХИНЕЛОЗА

Описание на трихинелоза
Трихинелозата се причинява от особени паразити - трихинели. Заразяването става при консумирането на недоварено или недопечено заразено свинско месо или месни продукти. Попаднали с продуктите в тънките черва на човека, трихинели се освобождават от своята капсула, оплождат се и женските започват да раждат малки ларви, които чрез чревните кръвоносни съдове проникват в напречно набраздените мускули.
Симптоми на трихинелоза
Трихинелозата по своето протичане наподобява остро заразно заболяване с инкубационен период от 2 до 5 дни. Температурата се повишава и към края на втората седмица достига до 40-41 градуса.
Повишената температура се задържа 10-15 дни. Появяват се отоци по клепачите и конюнктивита, а по устните се появява херпес. Характерни са болките в мускулите на езика, гълтача, очите, шията, гръбнака, крайниците и дъвкателните мускули. Кръвното налягане се понижава, развива се тежък миокрдит.
Профилактика  на трихинелоза
Ранното поставяне на диагнозата и провеждането на съответно лечение намалява тежестта на заболяването. .
Предпазването става чрез доброто сваряване или изпичане на всяко свинско месо, което не е било подложено на ветеринарен контрол.

 

Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Рекламите

* EU Directive


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.1.1