evropea.com - Форум здраве.Всичко за вашето здраве
Октомври 05, 2026, 11:39:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

КАРТИЧКИ ЗА ИМЕНИ ДНИ

Заглавна Страница   Forum   Помощ Търси Вход Регистрирай  
* СОЦИАЛНА МРЕЖА. СРЕЩНИ СВОЯ ДВОЙНИК

* evropea.com

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

* Онлайн
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

* Реклами

* Времето

* ВСИЧКО ЗА СВИНСКИЯ ГРИП

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно мнение от форума

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Бучка под мишницата  (Прочетена 8737 пъти)
jjoro
Newbie
*
Публикации: 2

Профил
« -: Май 04, 2010, 02:26:11 »
ОтговорОтговор

Здравейте, най-после реших да попитам в интернет за моето здраве. Досега когато съм отивал на лекар все са ме успокоявали, но дискомфорта (в ставите) ми се увеличава и все повече се страхувам, че се касае за заболяване с летален изход, тежко протичане и болезнени процедури. Пиша тук, защото вярвам, че ще получа отговора, който да ми помогне да взема най-правилното решение за здравето ми.
Накратко и в хронологичен ред, макар и да не знам дали се касае за една или различни заболявания и дали има значение ще опиша какво знам за себе си. Сега съм на 38 г., 57 кг. Всичко започна през 2002 година, когато се прескрипах под мишницата и тогава там ми се появи втвърдяване колкото бобено зърно. JP-то ми препоръча кръвни изследвания, видя ги и каза да не се притеснявам, че най-вероятно е мастно образувание, увеличен лимфен възел или косъм, който расте навътре. През 2005 година разтърках втвърдяването с идеята да го разнеса, но се получи обратен ефект – бучката се обви с течност, (вероятно) лимфна тъкан, която и досега е под дясната ми мишница. Отидох на консултация с хирург, който ме попита дали имам и други такива образувания, прегледа ме – нямах. Прати ме на изследване на кръв и урина – видя ги и каза, че няма нищо обезпокоително. Препоръча да го наблюдавам и ако се увеличи или се появи и на други места да отида пак. Каза също, че ако ми пречи може да го махне с малка операция, когато реша, но не е наложително. През 2007 г. ми се появи втвърдяване на меки тъкани от лявата страна на долната челюст, което изглежда като подуване около един-два кътни зъба от вътрешната страна на небцето. Ходих при стоматолог-хирург, който го огледа и опипа и каза, че не, не е от зъба, нещо друго е. Оттогава това периодически се увеличава и намалява като размер и твърдост. През 2009 г. пак отляво, този път на врата, срещуположно на бучката под мишницата, се появи нещо, което мога да опиша, че се усеща точно като едно от онези балончета, на една материя, която се използва за опаковане на чупливи изделия. Малко след това ми се появи и подуване на едно място на темето на главата. Отидох при JP-то, направих диференциално броене – отново ме успокои, че много се притеснявам и трябва да съм по-спокоен, всеки си имал по нещо, дори и тя и че вероятно проблема е неврологичен. От началото на 2010 г. подуванията по главата ми се увеличиха на брой – все отляво. Има периоди, когато се увеличават повече и периоди, когато спадат. Те са достатъчно малки за да не се забелязват, но се опипват ясно, приличат на малки цицинки. Понякога усещам парене там и нещо, което мога да опиша като изтръпване. Това вероятно оказва влияние и върху лявото ми ухо, което пука, когато подуванията по главата в тила нараснат. Често имам слаба тъпа болка във врата, когато завъртам главата си. Дясната си ръка чувствам като по-бързо уморяема, както и (ако може да се говори за такова усещане) на умора във врата отляво. Конкретната причината да пиша всичко това е, че скоро четох в мрежата за болест на Ходжкин, говорих и с едно момиче, което има тази диагноза и тя ми каза, че първоначално и на нея са й казвали, че нищо и няма, та затова. Проверих, нямам температура, нито нощно изпотяване, но от чесане и масаж ми олеква. Винаги съм обичал да ме чешат, всъщност. Лека вечер!
Активен
nadezda
Newbie
*
Публикации: 13

Профил
« Отговор #1 -: Май 04, 2010, 10:38:08 »
ОтговорОтговор

Здравей, jjoro! Така какно обясняваш това страдание може да е фурункул. Това е възпъление на космената торбичка на косъмчетата по тялото. Те изглеждат като цирей и са подути, имат белезникава гнойна течност, която изтича от тях.Да не би да е това?  Под мишниците също могат да се възпалят и да преминат в лимфните възли и те да се подуят.
Активен
jjoro
Newbie
*
Публикации: 2

Профил
« Отговор #2 -: Май 06, 2010, 12:27:31 »
ОтговорОтговор

Благодаря ти Наде! Чудя се дали има и някой друг с подобни симптоми, който може да сподели...
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Рекламите

* EU Directive